Van Lies Metalen & Recycling

Inkoop, verkoop, verwerking en inzameling van metalen

Al meer dan 100 Jaar Van vader op zoon de specialist in Recycling van metalen.

Van Lies Metalen & Recycling

Inkoop, verkoop, verwerking en inzameling van metalen

Al meer dan 100 Jaar Van vader op zoon de specialist in Recycling van metalen.

Van lies Metalen & Recycling

In en verkoop van Metalen!

Gecertificeerd

Kwaliteit in transport begint bij de NIWO. Van Lies Metalen is gecertificeerd voor het Nederlandse wegtransport.

Proffesionals

Van lies Metalen laat niets aan het toeval over, zo werken wij uitsluitend met gecertificeerde vakmensen.

Erkend Leerbedrijf

Werken en leren voor de toekomst, zo is Van Lies Metalen een door BB erkend leerbedrijf!

Wie zijn wij?

Van Lies Metalen, meer dan 100 jaar!

OOTMARSUM – Zijn visitekaartje met daarop het logo van Van Lies Metalen met eronder Metaalrecycling maakt gelijk duidelijk wat Daniël van Lies doet. En dat is het recyclen van metalen. Bij bijvoorbeeld het vervangen van industriële productielijnen of het staken van de productie komen onder andere machines, transportinrichtingen, transportbanden, aandrijvingen en elektromotoren vrij. “Vaak wordt bij de sloop of demontage contact opgenomen en wordt geëist dat materialen worden hergebruikt”, zegt Daniël van Lies.

Op jeugdige leeftijd, 12-13 jaar oud, deed hij zijn eerste ervaringen op tijdens de schoolvakanties met zijn vader Joop van Lies. Joop van Lies was in onze regio, maar ook in het Duitse grensgebied een geziene sloper. De vader van Joop zat in het verre verleden ook al in de metaalhandel. In de jaren na de oorlog kwam daar de antiekhandel bij. Van Lies metalen bestaat dan ook al meer dan 100 jaar en heeft de oorlog 1940-1945 doorstaan. Vader Joop leerde zoon Daniël de kneepjes van het vak en nu weet hij meer over metaal en metaal soorten dan voorheen. Daniël heeft in de regio en tot ver in Duitsland een vast klantenbestand opgebouwd. “Wij, van Lies Metalen, en onze medewerkers zijn er op gebrand om het hergebruik zo goed en perfect mogelijk te doen realiseren. En dat stemt de klanten tot tevredenheid.”

Verhuizing
Kort geleden hebben hij en zijn medewerkers hele productielijnen van Capri-Sonne mogen afbouwen. Het overgrote deel van wat daarbij gedemonteerd werd, hebben zij kunnen overzetten bij andere productielijnen in Duitsland. De groei zat er in en nu nog steeds, vandaar dat hij met zijn bedrijf van Oldenzaal naar Ootmarsum is verhuisd. Hier aan de Eerste Stegge 22b te Ootmarsum, vindt de demontage plaats. Maar het meest zijn zijn medewerkers in hun element wanneer ze zonder schade aan te richten op locatie de klussen kunnen klaren. Verouderde productielijnen demonteren is het stokpaardje van Daniël van Lies en zijn beide medewerkers. Het bedrijf is ook ingericht om stagiaires op te leiden en ervaringen te laten opdoen in de metaalrecycling. “De voortgang en ontwikkelingen in productiebedrijven in het kader van automatisering, geeft ons de gelegenheid hier bewust op in te spelen en mee aan de slag te blijven.”

Foto & tekst: Martin Meijerink